Οι Πνευματικοί άνθρωποι τής Ελλάδας

Οι Πνευματικοί άνθρωποι τής Ελλάδας Ο απλός πολίτης μένει με την αίσθηση οτι λείπουν οι καινούργιες ιδέες, που θα έβγαζαν το δημόσιο βίο τής χώρας απο το τέλμα όπου βρίσκεται.Η πολιτική βουλιάζει στη μετριότητα και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα-κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ανανεώσει τις δυνάμεις της και να ανακτήσει την αίγλη της. Γ. Κουμάντος / Καθημερινή Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, απο το αίσθημα τού Λαού οτι στο δημόσιο βίο στέρεψε η πηγή τού καλού και η εξουσία λειτουργεί μόνο για τούς επιτήδειους.

Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πολιτική μας πραγματικότητα.Στις Αναθεωρήσεις τού Συντάγματος, που φέρει το βάρος τής ευθύνης αυτού τού απαράδεκτου πολιτικού περιβάλλοντος, αντι να επιδιώκεται να ακυρώθουν οι αιτίες τού κακού, απεκρύπτοντο με ισχυρισμούς για το σύγχρονό του και δήθεν προστασίες μας, διότι έτσι διηυκολύνοντο οι πολιτικοί να ιδιοποιούνται τη Λαϊκή Κυριαρχία. Εξακολουθούμε, έτσι, να είμαστε έρμαια τής βουλιμίας τής διαπλοκής, τής ασυδοσίας τής κρατικής μηχανής, τής καταχρηστικής άσκησης τής εξουσίας απο τούς κυβερνώντες, τής πολιτικής πενίας τής ανα 4ετια ψήφου, τού εθισμού τής υποταγής μας στον αρχηγισμό, τής υποτίμησης κάθε αξίας και αρετής απο τα Μ.Μ.Ε. Εχουμε ένα δημοκρατικά χρεωκοπημένο Πολίτευμα, που προκαλεί το μαρασμό τής Ελλάδας, για το οποίο, όμως, μάς λένε οι πολιτικοί οτι πρέπει να υπερηφανευόμαστε. Η ποιοτική αναβάθμιση τής Δημοκρατίας μας είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο απο την πολιτική κρίση, πού γεννά και την οικονομική δυσπραγεία.Το Σύνταγμά, που οριοθετεί τη Δημοκρατία μας, χρήζει εκ βάθρων αλλαγής τών επιταγών του, με νέες ιδέες δημοκρατικής συμμετοχής τών πολιτών, με νέο ζωογόνο πνεύμα δημοκρατικής ευαισθησίας, με νέα εξισορροπητικά κέντρα εξουσίας.

Η Αναθεώρηση τού Συντάγματος δεν είναι ούτε φρόνιμο, ούτε ανεκτό, να αφήνεται στις διαθέσεις εκείνων που κατασκεύασαν και συντηρούν το υποτιμιτικό, για το Λαό μας, καθεστώς, τής ανά τετραετία πολιτικής ομηρίας τών πολιτών στούς πολιτικούς.Οι ταγοί τού κοινωνικού συνόλου, που έχουν τις γνώσεις και το απαιτούμενο κύρος, έχουν και το καθήκον να επισημάνουν τις αναγκαίες αλλαγές, να υποδείξουν τον ορθό τρόπο πραγμάτωσής τους και να παρακινήσουν όλους για ένα δημοκρατικότερο Αύριο. Είναι η ώρα όλων όσων διαθέτουν γνώση και παιδεία, τών διανοουμένων, τών καλλιτεχνών, τών επιστημόνων, τών ταγμένων στούς μεγάλους σκοπούς, στις μεγάλες ιδέες, στα οράματα, στα ιδανικά, , να προκαλέσουν τη δημοκρατική αφύπνιση τού Λαού μας. Να τού υποδείξουν και να αποδείξουν οτι η πολιτική δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια τής τέχνης τού εφικτού, αλλά προεκτείνεται στην επιδίωξη τής αέναης αναγέννησης, και τής αειφόρου ανάπτυξης. Ο Λαός χωρίς τη δική τους έπαρση τής σημαίας τού αγώνα, χωρίς τη δική τους πρωτοπορία, αγανακτεί αλλά αντιστέκεται μόνο παθητικά. Κανένας Λαός δεν μεγαλούργησε, χωρίς οι ηγέτες του να μπούν μπροστάρηδες και να τον οδηγήσουν στο μεγαλείο. Και το μεγαλείο τής ποιοτικής Δημοκρατίας είναι το μέγιστο στη γενέθλια χώρα τής Δημοκρατίας. Οι διανοούμενοι οφείλουν ναπροσφέρουν , το ευεργέτημα τών ταλάντων τους και τα αγαθά τών γνώσεών τους, στην πολιτική ζωή τής χώρας, που τούς ανέθρεψε και τούς εμόρφωσε. Να καλλιεργήσουν, στον απλό πολίτη της, το πνεύμα τής ανάληψης πολιτικών ευθυνών, να προκαλέσουν την αγωνιστική διεκδίκησή του νέων πολιτικών δικαιωμάτων, και να τον οδηγήσουν σε νέους θεσμούς άμεσης συμμετοχής του στην άσκηση τής εξουσίας . Εχουν χρέος να τον λαμπρύνουν, με την πρωτοπορία τους, στην αγωνιστική μετάβαση προς ένα φωτεινότερο πολιτικό αύριο τών Ελλήνων.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *