Πρωτοβουλίες τώρα για την αλλαγή!

stikeΠρωτοβουλίες, τώρα, για την πολύ μεγάλη αλλαγή! Η κρίση κάνει εύκολη την κατεδάφιση τού συστήματος που αδρανοποιεί τον Ελληνικό Λαό. Είναι ευκαιρία, για το χτίσιμο καινούργιας Πολιτείας.

Ψηφίστηκε και αυτός ο προυπολογισμός … τα Οχι και τα Ναί, όλα γνωστά εκ τών προτέρων.   Ανταγωνίστηκαν άλλη μια φορά για το ποιοί είναι οι καλύτεροι, στα … λόγια.   Διότι στα έργα, ο μόνος ανταγωνισμός τους ήταν το ποιός έβλαψε  λιγότερο τον Λαό.   Ομως και στα λόγια φτώχυναν…Που είναι ο συναρπαστικός διάλογος τών παληών Προέδρων, με τίς ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, με τίς έξυπνες αττάκες, με τα ευφυολογήματα  και τα λεκτικά πυροτεχνήματα;
Ούτε τότε, βέβαια, εξασφάλιζαν την προκοπή τού κράτους, μα έδιναν, τουλάχιστον θέαμα στούς πολίτες.  Εστω και με αυτόν τον τρόπο αιασθανόσουν οτι κάτι αξίζουν περισσότερο απο εσένα.

Τώρα βλέπεις και ακούς και λές, μα είναι δυνατον να έχουμε αναθέσει την απόλυτη διαχείριση τής εξουσίας σε αυτές τις μετριότητες;

Βουλιάξατε την Ελλάδα λέει ο ένας Φύγετε βροντοφωνάζει ο άλλος Ρημάξατε τον τόπο λέει αγανακτισμένος ο επόμενος Πουλήστε τα όλα συμβουλεύει ο εν δυνάμει, κατά την  γνώμη του, επερχόμενος.

Οι Υπουργοί τής Κυβέρνησης, προσπαθούν να πείσουν πόσο καταφερτζήδες είναι και επικαλούνται τις ικανότητές τους, να “προστατεύσουν” τον Λαό.

Ούτε που υποψιάζονται οτι μόνο η συμμετοχή τού ίδιου τού Λαού μας, μπορεί να σταματήσει το κατρακύλισμα στην κατηφόρα, που μάς οδήγησαν.
Ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνει τίς θυσίες στις οποίες υπέβαλε τον Λαό.  Πιστεύει οτι με τις συνομιλίες του θα τον σώσει. Δεν λέει λέξη για τις ικανότητές τού Ελληνα να αγωνιστεί, να παράγει, να προοδεύσει.  Ο ίδιος θα τα κάνει όλα.

Θεωρεί, δυστυχώς οτι περιμένουμε έναν, ακόμη, Σωτήρα.  Οτι ψάχνουμε να βρούμε καινούργιο ρούχο στα ξεπλυμμένα.  Ε, όχι, φτάνει πιά!!!

Αν θέλει να παίξει έναν ιστορικό ρόλο, ο μόνος που απέμεινε διαθέσιμος είναι αυτός τού….απελευθερωτή!  Να πρωτοστατήσει στην συγκρότηση μιάς Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, για να απελευθερωθούμε απο αυτή την ξεπερασμένη, υποχρεωτική απόλυτη παράδοση τής εξουσίας στούς βουλευτές.
Οτι και αν λένε, ό,τι και αν κάνουν, εάν δεν απαλλαγεί ο Ελληνας απο το ισχύον Σύνταγμα, που τον θέλει χειροκροτητή τών πολιτικών και άβουλο υποτακτικό τής εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα παραμένει η ίδια η Ελλάδα υποτακτική στούς δανειστές στούς οποίους την υποθήκευσαν.
Μόνο όταν οι αποφάσεις, που ορίζουν την τύχη τού Λαού μας, θα συναποφασίζονται  απο τούς πολιτικούς και τούς ίδιους τους πολίτες, μόνο τότε θα αξιοποιηθεί ο ανθρώπινος και φυσικός πλούτος μας, και η  Ελλάδα θα σηκώσει ψηλά το κεφάλι..

Τότε, μόνο, ο Ελληνας θα νοιώσει  οτι αυτή η Πολιτεία ανήκει και στον ίδιο. Τότε, θα πάψει να είναι απέναντί της, και θα δουλέψει αποτελεσματικά, στα πλαίσιά της.

Τότε δεν θα ψάχνουμε νέα δανεικά, για να πληρώνουμε τόκους χρεών,  αλλά θα έχουμε πλεονάσματα για να μειώνουμε τα  δάνεια.

Εμπρός, λοπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκίνα τις αλλαγές,  στο σύστημα που κρατά δεμένο, πολιτικά και οικονομικά τον Ελληνικό Λαό, αν θέλεις να πάει η Ελλάδα μπροστά.   Η κρίση κάνει εύκολη την κατεδάφιση τού ετοιμόρροπου.

Τώρα είναι η ευκαιρία τής πολύ μεγάλης αλλαγής   Αφησε τα ταξείδια τής επαιτείας και.πάρε την πρωτοβουλία για  το χτίσιμο μιας καινούργιας Πολιτείας.

(Visited 300 times, 1 visits today)

Σχόλια(3)
  1. Ειρήνη
  2. ksionta
  3. Δημήτρης

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *