Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τώρα . . .

Συντακτική ΕθνοσυνέλευσηΤην πολυπλοκότητα των προβλημάτων και την ακαταλληλόττα των πολιτικών δομών την ζούμε όλοι.  Πολλαπλασιάζονται, δε, οι δυσκολίες όταν είναι φανερό οτι η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα δυνατό άλμα, για να μπορεί να στέκεται ισότιμα δίπλα στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη   Πρέπει να υπερσκελίσει την εποχή τής ψεύτικης ευζωϊας.  Δεν είναι λογικό, ούτε επιτρεπτό, να επιμείνουμε  στην καλοπέραση με  δανεικά.  Είναι μια καθυστέρηση, στην μελλονική πορεία τής Ελλάδας, που θα την κρατήσει ουραγό της Ευρώπης.

Mια νέα χιλιετηρίδα ξεκίνησε, ένας καινούργιος  κοινωνικοοικονομικός πολιτισμός  γεννιέται, μέσα σε  ένα υπερτεχνολογικό περιβάλλον που όλο και  αναπτύσσεται.  Η οικονομία της γνώσης, η κοινωνία των ευφυών μηχανών, η εποχή της νεοηλεκτρονικής, είναι γύρω μας και μάς καλούν.

Εχουμε τις δυνατότητες να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα προόδου,  αν συνειδητοποιήσουμε οτι το προσκλητήριο μήνυμα απαιτεί άμεση δραστηριοποίησή μας, για να συμπορευθούμε με τους άλλους Ευρωπαίους.

Αν συνεχίσουμε να καθυστερούμε, μένοντας ανυποψίαστοι και τυφλοί, στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αλλάζει, δεν θα αποφύγουμε την απαξίωση και τον συμβιβασμό που μας ενοχλεί, γιατί δεν μάς ταιριάζει.  Θα πορευόμαστε έρμαια της σκουριασμένης Πολιτείας μας, με μια οικονομία που όλο και θα δυσκολεύει,  μια εθνική αξιοπρέπεια που όλο και θα λιγοστεύει

Χωρίς διάθεση καταστροφολογίας και χωρίς αίσθηση απελπισίας, το πιθανότερο είναι, αν επιμείνουμε να αδιαφορούμε και να παραμένουμε αδρανείς,  ότι θα σερνόμαστε, με αυτόν τον άχαρο σημερινό τρόπο, για πολλές δεκαετίες, ταπεινωμένοι και αδύναμοι στα τραπέζια της διεθνούς εξουσίας, στα οποία οι άλλοι θα αποφασίζουν για μας..

Είμαστε ένας ικανός Λαός, με μια επιτυχημένη κοινωνία, με όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να σταθούμε ισάξια με τους άλλους προηγμένους Λαούς. Το βασικό που μας λείπει, για να το επιτύχουμε, είναι μία γνήσια Δημοκρατία, μέσα από την οποία θα ξεπηδήσουν οι λαϊκοί εκείνοι ηγέτες, που θα συνενώνουν και θα αξιοποιούν, αντι να διαιρούν, τις εθνικές δυνάμεις  και θα τις οδηγήσουν σε μια νικηφόρα πορεία στην νέα εποχή.

Κάνουν λάθος εκείνοι που θα επιμείνουν να αναζητούν έναν εμπνευσμένο αρχηγό, σε νέα  ή παλαιά κόμματα.  Η κορυφή της εξουσίας δεν είναι πια το μόνο ζητούμενο.  Ένας μόνο άνθρωπος είναι απίθανο, όσο ικανός κι αν είναι, να ανταποκριθεί στο μέγεθος των σημερινών προβλημάτων και στις δονήσεις που προκαλεί η εποχή που έρχεται.  Δονήσεις που ήδη επιφέρουν ρήγματα και κλονισμούς στη ίδια την ομαλή  ελληνική κοινωνία.

Το σύνολο τού Λαού πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει, μέσα απο μια  συντακτική  Εθνοσυνέλευση, ένα νέο Σύνταγμα που θα αναγνωρίζει έμπρακτα την Λαϊκή Κυριαρχία,  επιβάλλοντας θεσμούς συνεχούς  άμεσης συμμετοχής τών πολιτών στην διαχείριση  και στον έλεγχο τής εξουσίας.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *