Αξιοποίηση των ιδιωτικών εκτάσεων ή Εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας !

Αξιοποίηση των ιδιωτικών εκτάσεωνΗ διαφαινόμενη πολιτική βούληση τής Κυβέρνησης είναι να εκμεταλευθεί την δημόσια περιουσία προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο τής εθνικής χρεωκοπίας. Έφτασε, δε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να την αποτιμά σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να επενδύσει σ αυτά τα ακίνητα, είναι προφανές ότι, όσο πρόσφορος και αν είναι ο τρόπος εκμετάλλευσής τους, η ιδιοκτησία τους θα περάσει σε άλλα χέρια Όμως, η δημόσια περιουσία είναι το «σπίτι» τού Λαού μας και η Κυβέρνηση έχει την εντολή του να το διαχειρίζεται, αλλά όχι και να το «ξεπουλήσει.»Εξ άλλου, με τέτοιες ενέργειες, θα πληρωθούν κάποιοι τόκοι, αλλά δεν πρόκειται να εξαλειφθεί το εθνικό μας χρέος. Θα αυξηθεί, όμως, η εθνική μας ντροπή.

Το καθεστώς τού απόλυτου κεντρικού σχεδιασμού, με την συγκέντρωση όλων τών διαδικασιών αποφάσεων και ελέγχου στο Κέντρο, είναι σαφές ότι έχει αποτύχει παταγωδώς. Μάς έφτασε στο σημείο να διακυβεύεται, ουσιαστικά, η ίδια η εθνική μας ανεξαρτησία. Το εθνικό χρέος, όμως, πιέζει και πρέπει να αποπληρωθεί. Τούς υπενθυμίζουμε ότι σ’ αυτό το Κράτος, εκτός απο την Πολιτεία και τούς λειτουργούς της, υπάρχει, και ο Ελληνικός Λαός και η ιδιωτική περιούσιά του.. Αντί, λοιπόν, να προσπαθεί να αφαιρέσει, με φορολογίες, ό,τι έχουν δημιουργήσει, μέχρι τώρα οι Έλληνες, πρέπει να επιδιώξει να ανοίξει νέους δρόμους, με καινοτόμες ιδέες, αξιοποίησης τών ικανοτήτων και τής ακίνητης περιουσίας τους.

Το Κράτος έχει τρόπους να γεννά πλούτο, ιδιαίτερα όταν οι προσπάθειές του στηρίζονται στην συμμετοχή τού Λαού Σε όλη την Ευρώπη, η Δόμηση είναι απόφαση τών εκλεγμένων τής Αυτοδιοίκησης και όχι τών δήθεν ειδικών και τεχνοκρατών της Κεντρικής Διοίκησης, που απλώς μελετούν και συμβουλεύουν. Άλλες οι συνθήκες δόμησης στον Θεσαλικό κάμπο και άλλες στο Κουφονήσι. Άλλη παράδοση, άλλη αρχιτεκτονική, άλλη η αξία τής γής, σε κάθε περιοχή και σε κάθε οικισμό της Ελλάδας.. Είναι ακατανόητο κάποιοι υπάλληλοι του Υπουργείου να ορίζουν και να ταυτίζουν τους κανόνες δόμησης. Η εξομοίωση δεν είναι προστασία, αλλά καταστροφή τής παραδοσιακής ελληνικής δομοποικιλότητας.

Η Ελβετία έγινε η χώρα με το υψηλότερο κατ έτος εισόδημα τών κατοίκων της, μετατρέποντας τις γεωμορφικές της δυσκολίες σε αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.. Είναι τόσο δύσκολο, άραγε, να αξιοποιήσουμε εμείς τα πλεονεκτήματα που μάς χάρισε η Φύση; Δυστυχώς ναι, όσο τα αναπτυξιακά πρότυπα και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί συντάσσονται απο δήθεν οικολόγους και σαλονάτους ειδικούς, και αποφασίζουν τεχνοκράτες τού Κέντρου, που αγνοούν την ελληνική ύπαιθρο.

Για την Ελλάδα, βασικοί τομείς τής οικονομία μας ήταν και είναι, η οικοδομή και ο τουρισμός και ο μόνος τρόπος αποπληρωμής τών εθνικών δανείων είναι η εισαγωγή κεφαλαίων απο το εξωτερικό. Ειναι φανερό οτι αυτά τα τρία συνδυάζονται, με την κατασκευή παραθεριστικών και μόνιμων κατοικιών για ξένους.

Που θα βρεθούν, όμως, οικόπεδα για χτίσιμο, αφού τα εντός σχεδίου τελείωσαν και η εκτός σχεδίου δόμηση όλο και δυσκολεύεται; Στο www.politizo.gr θα διαβάσετε προτάσεις για την εκτός σχεδίου Δόμηση, που βοηθουν στην ανάκαμψη τής οικονομίας μας, προστατεύουν και βελτιώνουν το περιβάλλον και αποτρέπουν την αυθαίρετη δόμηση. Οι πλούσιες φυσικές oμορφιές, το κλίμα, η ιστορία, το ανθρωπογενές περιβάλλον, καθιστούν την Ελλάδα ιδανικό τόπο διακοπών και μόνιμης κατοικίας. Εχουμε το πλεονέκτημα να ανήκουμε στην πιό πυκνοκατοικημένη ήπειρο και να γειτνιάζουμε με τις πλουσιώτερες χώρες τού κόσμου. 350.000.000 Ευρωπαίοι ονειρεύονται να κάνουν διακοπές, ή να αποκτήσουν σπίτι στις ακτές και στις βουνοπλαγιές μας. Αυτοί θα εισάγουν μόνιμα χρήματα, διαβιώνοντας στην Ελλάδα. Ας φροντίσουμε να εκμεταλλευθούμε τα χρήματά τους, φέρνονντάς τους εμείς εδώ, πριν εγκατασταθούν μόνοι τους, πτωχεύοντας την υποθηκευμένη Ελλάδα.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Comments (1)
  1. θανασης γκογκος

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *