Η επικαιρότητα…

Η επικαιρότητα... απο την οπτική γωνία τών Δυτικοευρωπαϊκών Δημοκρατιών. Ολο και πιο κοντά βρισκόμαστε στην ανακοίνωση απο την Κυβέρνηση τού δεύτερου «Καποδίστρια.». ¨Ολο και πιο πυκνά είναι τα ερωτήματα, για το ποιά θα είναι η νέα σύνθεση τών Δήμων, ποιοί θα μεγαλώσουν και ποιοί θα αφομοιωθούν.

Κανένας, όμως, δεν ασχολείται εαν πρέπει, ή δεν πρέπει, να μειωθούν οι Δήμοι στούς μισούς, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληοφορίες.

Κανένας δεν επισημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στην μείωση τού αριθμού τών Περιφερειών, που είναι μια διοικητική διαίρεση και την περαιτέρω συγχώνευση τών Δήμων, που είναι αυτοδιοικούμενα σύνολα.

Η διοίκηση τών Περιφερειών ανήκει στην Πολιτεία ακόμη, και έτσι γίνεται ανεκτή, αλλά όχι αποδεκτή, η παρέμβασή της στον καθορισμό τών ορίων τους με καθαρά τεχνοκρατικά, και δυστυχώς καθόλου δημοκρατικά, κριτήρια.

Πώς είναι δυνατόν, όμως, να αποφασίζει μια προσωρινή κυβερνητική πλειοψηφία, για το ποιά θα είναι τα σύνολα τών Ελλήνων που θέλουν να αυτοδιοικούνται ;

Εχει γίνει, ήδη, η μεγάλη ζημιά τής κατάργησης τής ιστορικής δομής τής Ελλάδας σε Δήμους και κοινότητες, που υπήρχαν και αυτοδιοικούνταν εδω και 2.500 χρόνια, και που μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία πραγματοποίησε ετσιθελικά.

Τώρα, αντί να ερωτηθούν οι κάτοικοι κάθε οικισμού, με τοπικά δημοψηφίσματα, με ποιούς άλλους θέλουν να συμβιώνουν και να αυτοδιοικούνται, όπως έλεγε τότε η κυβερνητική παράταξη ως Αντιπολίτευση, έρχεται να κάνει νέους «γάμους». .

Θεωρεί οτι ήρθε τώρα η δική της σειρά να ικανοποιήσει τα δικά της κομματικά συμφέροντα, γράφοντας στα παληά της παπούτσια τη γνώμη τών υπηκόων της, διότι έτσι βλέπουν οι βουλευτές που μάς εκπροσωπούν στη Βουλή τούς Ελληνες πολίτες.

Και καλά οι πολιτικοί μας έχουν αποδείξει πολλές φορές οτι έτσι σκέπτονται, που είναι, όμως οι πνευματικοί μας ηγέτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα τών κατοίκων κάθε χωριού να αποφασίζουν τα τού οίκου τους ; Σιωπή, μούγκα όλοι, για να μην έρθουν αντιμέτωποι με το Δοβλέτι.

Διαβάστε, όμως τι γράφει το Σύνταγμα τής διπλανής μας μεσογειακής και ευρωπαϊκής χώρας, τής Ιταλίας:

« Αρθρο 132—Ειναι δυνατόν με συνταγματικό Νόμο, αφού πρωτύτερα ακουστούν τα Νομαρχιακά Συμβούλια, να αποφασιστεί η συγχώνευση υπαρχόντων νομών και η ίδρυση νέων, με πληθυσμό κατοίκων τουλάχιστον ένα εκατομμύριο, (για την Ελλάδα ο αντίστιχος αριθμός θα ήταν 200.000), αν η αίτηση υποβληθεί απο ορισμένο αριθμό κοινοτικών συμβουλίων που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το ένα τρίτο τών ενδιαφερομένων πληθυσμών και αν η πρόταση εγκριθεί με Δημοψήφισμα απο την πλειοψηφία τών πληθυσμών αυτών.»

Οι Ιταλοί είχαν τον Ντούτσε και τον έδιωξαν, αλλά το πνεύμα του φαίνεται πως μετακόμισε στούς Υπουργούς Εσωτερικών και γενικά στούς πολιτικούς τής Ελλάδας.

Θα επανέλθουμε διότι το θέμα αυτό δεν είναι απλά πολιτικό και κομματικό, αλλά έντονα Πολιτειακό.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *