Λιγότεροι άρχοντες, διαλεγμένοι από τον Λαό

Ο Πέτρος, ο Πρόεδρος του Ηλιόφωτου, είχε επισημάνει την σπουδαιότητα του εκλογικού Νόμου, σε μια πραγματική Δημοκρατία. Ο Μενέλαος εξήγησε γιατί οι μικρές εκλογικές περιφέρειες κάνουν την δημοκρατία πιο άμεση και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων. Έμενε αναπάντητο, όμως, το ερώτημα του κυρ Γιώργου, πόσοι και πως θα διαλέγονταν οι υποψήφιοι για άρχοντες. Ήθελε αριθμούς και ο πιο ειδικός γι αυτό ήταν ο Γιάννης που πήρε τον λόγο και τους είπε
«Το πρώτο που θέλω να σου πω, είναι ότι πρέπει να λιγοστέψουν οι άρχοντες, που θα βγάζουμε εμείς στην πατρίδα μας,. Από 300, σε 240, ώστε, να μπορούν να βγάζουν άρχοντες και οι πατριώτες μας, που ζουν σε άλλες χώρες. Οι Επαρχίες που είπε ο Μενέλαος, είναι 143 στη Χώρα μας και οι Περιφέρειες 13.
Αφού οι Επαρχίες θα είναι περίπου ίδιες σε ψηφοφόρους, περίπου από 60.000, θα βγάζουν από ένα άρχοντα και όλοι μαζί, αυτοί που θα ψηφίζουμε εμείς κατ ευθείαν, θα είναι 143, όσοι και οι επαρχίες. Αυτοί θα είναι οι άρχοντες Επαρχίας
Στις Διοικητικές Περιφέρειες, τα κόμματα θα φτιάχνουν τους δικούς τους καταλόγους με ονόματα σε σειρά προτεραιότητας, (λίστες, όπως τις λένε), που θα το κάθε κόμμα θα είναι ελεύθερο να τις διαμορφώνει όπως θέλει.
Είναι φανερό, όμως, ότι από τις επιλογές τους θα κρίνεται και πόσες ψήφους θα πάρουν. Θα προτιμούν επομένως, να διαλέγουν επιτυχημένα κοινωνικά άτομα, τα οποία δεν πάνε γυρεύοντας να μπουν στο πολιτικό παιχνίδι, μα είναι πολύ χρήσιμα όταν ανακατεύονται στο κουμάντο της Χώρας.
Από τους καταλόγους αυτούς θα εκλέγονται 67 άρχοντες και η μοιρασιά στις περιφέρειες θα είναι ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας και για κάθε κόμμα, ανάλογα με το ποσοστό του σε κάθε περιφέρεια. Αυτοί θα είναι οι άρχοντες Περιφέρειας.
Οι υπόλοιποι 30 άρχοντες θα βγαίνουν από καταλόγους που θα κάνουν όλα τα κόμματα, για όλη την Χώρα, άρχοντες Επικράτειας, μα θα τους κερδίζει όλους αυτό που θα βγει πρώτο.
Μόνο αν κάποιο κόμμα πάρει σε όλη την Επικράτεια, παραπάνω από 2% και δεν βγάλει σε κανένα μέρος βουλευτή, τότε θα του δίνουν έναν άρχοντα, από τους 30 της Επικράτειας, για να ακούγεται η φωνή του μέσα στη Βουλή..
Ο καθορισμός του αριθμού των εδρών κάθε Περιφέρειας θα υπολογίζεται από τον αριθμό αυτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Είναι ο πιο αξιόπιστος αριθμός και συμβάλλει στη συμμετοχή των απλών ανθρώπων, στις εκλογές.»

Την συζήτηση παρακολουθούσε, όπως συνήθως, ο πολυταξειδεμένος κυρ Βασίλης και απορούσε, που οι συμπατριώτες του ονειρευόντουσαν να αποχτήσουν νόμους, που, σε όσες άλλες χώρες έζησε, υπήρχαν από πολλά χρόνια. Πιο πολύ όμως σκεφτόταν ότι εκατομμύρια από το Έθνος τους ζούσαν σε άλλες χώρες, μα αγαπούσαν την παληά πατρίδα τους και θα ήθελαν να ψηφίζουν και να την βοηθούν κι εκείνοι. Μια και βρήκε, λοιπόν, ευκαιρία είπε τις σκέψεις του και στους άλλους.
« Η φυλή μας, εκτός από μας εδώ, στην Χώρα του Ήλιου και της Θάλασσας, έχει και πολλούς άλλους, τους Ομογενείς, που κατοικούν σε μακρυνές και κοντινές Χώρες. Όλοι αυτοί είναι μια μεγάλη δύναμη για την Χώρα μας, που πρέπει να την αξιοποιήσουμε, Η πρώτη μας κίνηση, που θα τους κάνει να νοιώσουν ότι τους υπολογίζουμε, είναι να τα κανονίσουμε έτσι, που να μπορούν να ψηφίζουν κι αυτοί, όπως ψηφίζουμε κι εμείς κοντά στο μέρος που κατοικούμε. Με την υπερτεχνολογία των τηλεπικοινωνιών, μπορούμε πια να έχουμε πατριώτες άρχοντες, από όλες τις χώρες του κόσμου και να αποκτήσουμε μια Βουλή, που να έχει άρχοντες του Έθνους μας, από όλη την Υφήλιο.
Σε κάθε περιοχή της Οικουμένης, ανεξάρτητα αν είναι πολλά κράτη μέσα, ή μόνο ένα κομμάτι κράτους, όταν είναι γραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους, 25.000 άτομα, θα πρέπει να λογαριάζεται για Επαρχία και να βγάζουν έναν άρχοντα , όπως θα γίνεται και εδώ με αυτά που είπαμε.
Οι άρχοντες αυτοί θα αντιπροσωπεύουν στην Ελληνική Βουλή την Ομογένεια, θα παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις με δικαίωμα λόγου και ψήφου, αλλά δεν θα παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία για το σχηματισμό της Κυβέρνησης.
Η Οικουμενική Βουλή, για να αποκτηθεί και να έχει όφελος και όχι ζημιά, το μόνο που χρειάζεται είναι να προετοιμαστεί καλά η Πολιτεία μας. Οι υπηρεσίες της να ετοιμάσουν καλά το μέρος και τον τρόπο που θα γίνεται η ψηφοφορία, ώστε εκεί που θα πηγαίνουν να ψηφίσουν, να διαπιστώνει ο καθένας, ότι και η δική μας Χώρα είναι καλά οργανωμένη όπως και αυτή, στην οποία κατοικεί.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το καταφέρουμε και εκτός από τα πολλά καλά αποτελέσματα, θα έχουμε και την ευκαιρία να προβάλουμε την Χώρα μας για την όργανωσή της, που τώρα την περιφρονούν όλοι.
Οι πρόγονοί μας, μα και οι σημερινοί θαλασσινοί μας, έστηναν και στήνουν δουλειές σε όλη την υφήλιο και δεν είχε σύνορα η δραστηριότητά τους. Είναι ο κατάλληλος τρόπος, για να ανοίξουμε και τυπικά τα σύνορά μας σε όλη την Οικουμένη.»

Ο Κωσταντής είχε πάρει την απάντησή του, ο Πέτρος είχε πει τις εκλογικές του δυσκολίες, ο Μενέλαος με γλυκά λόγια είχε πει για τα χάλια που υπήρχαν, ο Γιάννης έκανε τον λογαριασμό και κυρ Βασίλης έβγαλε από μέσα του τον καημό που ένοιωθε στις άλλες χώρες, όταν γίνονταν εκλογές στην δική του Πατρίδα.
Είχε έρθει πια η ώρα να σταματήσουν οι σοβαρές κουβέντες και να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους. Το οινόπνευμα της ρακής κάνει το μυαλό να πιστεύει ότι και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητες. Καλό είναι κι αυτό …

(Visited 60 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *