Ο σκοπός μας

Ο σκοπός μαςΣκοπός μας είναι να προκαλέσουμε ένα δημιουργικό κοινωνικό διάλογο ενημέρωσης και μια λαϊκή δραστηριοποίηση, έξω και πέρα απο τα κόμματα, για νέους συμμετοχικούς θεσμούς στο Σύνταγμά μας, ωστε να μην λειτουργεί, πλέον, η Δημοκρατία μας ερήμην τών Ελλήνων. Με την όποια Αναθεώρηση απαιτηθεί, να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό Λαό, να παρεμβαίνει στη διακυβέρνηση και να ελέγχει τούς κυβερνώντες, κατά τη διάρκεια κάθε τετραετίας.

Οι ατομικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα τών Ελλήνων, όπως η Ισότητα,η Ισονομία, η Ισοπολιτεία, η Ισομοιρία, η Ισηγορία, η Προσωπική Ελευθερία, το Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι, η Ελεύθερη Εκφραση,η Ανεξιθρησκεία, η Προστασία τής Ιδιοκτησίας, το Ασυλο τής Κατοικίας, το Συνέρχεσθαι,το Συνεταιρίζεσθαι, το Αναφέρεσθαι, η Ελευθερία τού Τύπου κ.λ.π. εκτός απο θεσμικά κατοχυρωμένα, απο το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα τού 1844, είναι, πλέον, πολιτικά αφομοιωμένα και κοινωνικά αδιαπραγμάτευτα.

Δεν χρειάζονται, λοιπόν, πρόσθετες «προστασίες» και νέα δικαιώματα που θα θωρακίζουν και θα ενισχύουν το Εγώ τού Ελληνα, αλλά εκείνα που θα προτρέπουν στην ανιδιοτελή συλλογική δράση και στη χαρά τής δημιουργικής συνεργασίας με τούς άλλους πολίτες.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι, από το 1844 μέχρι σήμερα, έχουν προοδεύσει πνευματικά, εξελιχθεί πολιτικά, και αναπτυχθεί οικονομικά. Είναι άξιοι, συνεπώς, να συμμετάσχουν υπεύθυνα στή διαχείριση τής εξουσίας. Εν τούτοις, η σχέση Ψηφοφόρου – Εξουσίας εξακολουθεί να παραμένει, μία ψήφος κάθε 4 χρόνια, με Εκλογικό Σύστημα που καθορίζει η Κυβέρνηση και Υποψηφίους που επιλέγουν οι Αρχηγοί των κομμάτων. Η βούληση τού πολιτη περιφρονείται, καθ όλη τη διάρκεια κάθε 4ετίας, και ο ίδιος, θεσμικά ανενεργός, καταφεύγει στο να «συμμετέχει», διαδηλώνοντας υπο την απειλή τών ΜΑΤ.

Οι Δυτικοευρωπαίοι πολίτες, όμως, έχουν πολλά άλλα πολιτικά δικαιώματα, που τούς επιτρέπουν να εκφράζουν θεσμικά τη γνώμη τους, και να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις τών κυβερνώντων σε κάθε χρονική στιγμή, αποτρέποντας και τυχόν αυθαιρεσίες τους.
Η ιστοσελίδα αυτή θα σχολιάζει, κάθε Τετάρτη, έναν από τούς τομείς τής δημόσιας ζωής μας, με βάση τούς συμμετοχικούς θεσμούς και τα πολιτικά δικαιώματα τών Δυτικοευρωπαίων, και θα καταθέτει θεσμικές επιταγές, πού δεν υπάρχουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά. δομούν μια συνεχή ενεργητική σχέση τού πολίτη με την άσκηση τής εξουσίας.Στόχος μας δεν είναι να ασκήσουμε πολιτική διεκδίκησης τής εξουσίας, αλλά να αναβαθμισθουν
οι όροι άσκησής της υπέρ τού Λαού, με την απελευθέρωση τών παραγωγικών δυνάμεών του.

Ελπίζουμε οτι απλοί ενεργοί πολίτες και ειδικοί διανοητές, που ανησυχούν για την κατάσταση τής πολιτικής μας
ζωής, θα θελήσουν να καταθέσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους, για μια ευρύτερη θεσμική συμμετοχή του Έλληνα στην πολιτική δράση και στη διαχείριση της εξουσίας. Μόνο έτσι, θα σταματήσει η εντεινόμενη απαξίωση της πολιτικής ζωής μας και οι Πολιτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να λύνουν τα προβλήματα των Πολιτών, αντι να αποτελούν το μεγάλο τους πρόβλημα

(Visited 108 times, 1 visits today)

Comments (1)
  1. irene

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *