Επένδυση στο Ελληνικό και Δημοκρατία

Επένδυση στο Ελληνικό και Δημοκρατία

Η φεουδαρχική μας Δημοκρατία παραδίδει, ουσιαστικά, στον Πρωθυπουργό την μονοπωλιακή διαχείριση της Εξουσίας. Με απλά λόγια μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και φυσικά θέλει ό,τι πολιτικά τον συμφέρει. Αυτό είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, μα στην πολυσυζητημένη επένδυση του Ελληνικού θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο εθνικά. Μια άμεση αλλαγή του εκλογικού Νόμου και κάθε κατεργάρης στο μπάγκο του.

Που κόλλησε, λοιπόν; Λέει πως την θέλει, αλλά μήπως σκέπτεται ότι δεν τον συμφέρει; Αν έτσι είναι, δεν είναι καλά τα μαντάτα. Πρέπει να το ξανασκεφθεί.

Άνεργοι, προστάτες οικογενειών ψάχνουν για δουλειά και καταφεύγουν στα ψίχουλα της μαύρης ευκαιριακής εργασίας για να επιβιώσουν, και η Κυβέρνηση επιτρέπει να παραμένει παγωμένη αυτή η επένδυση που θα εξασφαλίσει, άμεσα και έμμεσα, δεκάδες χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας και θα στηρίξει 100άδες βιοτεχνίες;

Ο πρωθυπουργός έχει την δύναμη να λύσει το πρόβλημα με μια τροποποίηση του αρχαιολογικού νόμου και ανέχεται να εμποδίζουν οι αρχαιολόγοι, την πραγματοποίηση αυτής της επένδυσης, που ο ίδιος έχει εγκρίνει, επειδή κάποιοι επικαλούνται, υποκριτικά, την διαφύλαξη του αρχαιολογικού μας πλούτου; Λίγη αποφασιστικότητα να δείξει θα λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Που ήταν όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι», που αντιδρούν, τα προηγούμενα χρόνια που γίνονταν τα υπάρχοντα έργα στο Ελληνικό ; Αεροδιάδρομοι και κτήρια με τόνους μπετόν αρμέ;

Και που στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αττική, άμα σκάψεις δεν θα βρεις υπολείμματα παλαιών κτισμάτων, αφού το κλίμα της επέτρεψε να πυκνοκατοικείται από τον λαό μας επί δεκάδες αιώνες;

Και τι ζητούν τώρα οι αρχαιολόγοι να δουλεύουμε όλοι εμείς , για να πληρώνουμε τις ανασκαφές τους, μέχρι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο αρχαίο νεκροταφείο;

Ακόμη και στις περιπτώσεις που συναινούν σε ένα μικρό ή μεγάλο έργο το καθυστερούν τόσο που πολλές φορές καταργούν την ωφελιμότητά του. Ο Λαός μας λέει ότι ό χρόνος είναι χρήμα, μα οι αρχαιολόγοι λένε αφήστε μας να αποφασίσουμε με το ραχάτι μας. Θέλουν πολύ χρόνο για τις επιστημονικές, μα ιδιαίτερα για τις άλλες συνεννοήσεις τους …

Όλες οι χώρες προστατεύουν τον αρχαιολογικό τους πλούτο, μα δεν εμποδίζουν και δεν σταματούν την ιστορική τους πορεία. Αναδεικνύουν όσα σημαντικά βρίσκουν, μα δεν υπονομεύουν την ανάπτυξη. Γιατί οι δικοί μας αρχαιολόγοι δεν αρκούνται στο να παρακολουθούν τις εργασίες και όταν επισημάνουν κάτι σημαντικό, για την ιστορία μας, να το προστατεύουν; Χαρά και για τους επενδυτές θα είναι, αν πράγματι αξίζει..

Μα δεν είναι αυτή η έγνοια των αρχαιολόγων. Να εντοπίσουν κάποια νέα ίχνη, κάποια ασήμαντα απομεινάρια, για να προβληθούν ως σωτήρες οι ίδιοι θέλουν. Να δημοσιεύσουν ανακοινώσεις, να εκπονήσουν διδακτορικές εργασίες, να ιδιοποιηθούν για δική τους προαγωγή και επαγγελματική ανέλιξη, αυτά που ο απλός φορολογούμενος πληρώνει, δήθεν για να προστατέψει την ιστορία μας, μα 99 στις 100 φορές σπαταλιούνται τα χρήματά του σε  συντεχνιακά βολέματα μιας αδηφάγου κάστας .

Και όλα αυτά απολύτως νόμιμα. Ο αρχαιολογικός Νόμος επιτρέπει την όποια εθνική ζημιά, προκειμένου να προβληθεί ένας αρχαιολόγος για το πιο ασήμαντο στοιχείο, που ο ίδιος και κάποιοι σύντροφοί του παρουσιάζουν ως μοναδικό εύρημα.

Εκατοντάδες σπουδαιότατα εμφανή αρχαία μνημεία, διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, τάφοι, ναοί, θέατρα κλπ., είναι εγκαταλειμμένα και καταστρέφονται, προκειμένου να χρηματοδοτούνται, από το Υπουργείο Πολιτισμού, κάθε χρόνο, ανασκαφές που τίποτα δεν αναδικνύουν. Αναρίθμητοι ιδιώτες πλήρωσαν και πληρώνουν, από την τσέπη τους, αρχαιολογικές έρευνες και πολλοί έχασαν τα οικόπεδά τους, χωρίς τίποτα σημαντικό να προστεθεί στην ιστορία μας.

Ο Πρωθυπουργός καμαρώνει για τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρει. Όλες όμως του τις επιβάλλουν οι δανειστές. Ας προχωρήσει και σε μία από μόνος του. Ας βάλει κάποιους, όχι βέβαια αρχαιολόγους, να συγκρίνουν τον αρχαιολογικό μας Νόμο με αντίστοιχους άλλων χωρών. Θα εκπλαγούν, αυτοί και ο ίδιος, από την αυταρχική ιδιοτέλεια πολλών άρθρων του και το συντεχνιακό ωφελιμιστικό πνεύμα που διακατέχονται, πάντα με πρόφαση μια δήθεν ευαισθησία απέναντι στον αρχαιολογικό μας πλούτο..

Ας τολμήσει να πρωτοπορήσει στη μεταρρύθμιση του Αρχαιολογικού Νόμου που θα τον καταστήσει ικανό να διαφυλάττει πράγματι τον αφανή αλλά και τον εμφανή αρχαιολογικό μας πλούτο, θα συμβάλει στην επικερδή για την Πολιτεία αξιοποίησή του, θα σταματήσει την καπήλευση εν ονόματί του, κάποιων επιτήδειων, εις βάρος του Δημοσίου και των άτυχων ιδιωτών που επιχειρούν να οικοδομήσουν στην ιδιοκτησία τους, μα προπαντός δεν θα εμποδίζει την ταχεία ανάπτυξη της Χώρας μας.

Απλό και εφικτό είναι αν ο Πρωθυπουργός θέλει, και θα θέλει όταν μάθει την αλήθεια, ότι θα προσφέρει ένα λυτρωτικό μέτρο στην Πολιτεία και στον Λαό, χωρίς να επιβαρύνει κανέναν οικονομικά

Αρκεί να αλλάξει τον Νόμο, αφήνοντας στους αρχαιολόγους τα δικαιώματα που τους επιτρέπουν να προστατεύουν τον αρχαιολογικό μας πλούτο και  αφαιρώντας τους όλα αυτά τα καταχρηστικά, που ωφελούν τους ίδιους, αλλά προκαλούν εμπόδια στην πρόοδο και ανάπτυξη της Χώρας. Αυτή θα είναι μια καταδική του μεταρρύθμιση, με την οποία θα βάλει κάθε κατεργάρη στη θέση του και θα την πιστωθεί πολιτικά όσο δεν φαντάζεται.

Λέω τώρα εγώ, μα ξέρω ότι θα υψωθούν οι φωνές των σειρήνων με την δήθεν εθνική ευαισθησία και θα τον σαγηνεύσουν, όπως και όλους τους προηγούμενους. Και ξέρετε γιατί ; Διότι οι πολιτικοί δεν διαβάζουν για να συνειδητοποιήσουν την τόσο αντιδημοκρατική και εθνικά επιβλαβή πραγματικότητα, που έχει καλλιεργήσει ο εν ισχύει Αρχαιολογικός Νόμος. Δεν προστατεύει κατάλληλα τον αρχαιολογικό μας πλούτο, όπως το Σύνταγμά μας δεν μας εξασφαλίζει μια πραγματικά δημοκρατική πολιτική ζωή.  Μα καμώνονται οι πολιτικοί μας ότι είναι σύγχρονα και δεν τα αλλάζουν ….

(Visited 353 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *