Η Οικονομική Διαχείριση τών κομμάτων

Η Οικονομική Διαχείριση τών κομμάτωνΣτα κόμματα αναθέτουμε τη διαχείριση τής Εξουσίας τού Λαού και είναι αυτονόητο να περιμένουμε στην εσωτερική τους οικονομική λειτουργία πλήρη νομιμότητα  και τη μέγιστη διαφάνεια. Δυστυχώς,όμως, οι ηγεσίες τους, αν και με τόσο πάθος επιδιώκουν τον έλεγχο τής Εξουσίας, με άλλο τόσο αποφεύγουν τη νομιμότητα και τον έλεγχό της, στη διαχείριση τών οικονομικών τους.

Τη μη αναφορά τού Συντάγματος στα οικονομικά τών κομμάτων εφρόντισαν να την εκμεταλλευθούν όλα εις το έπακρον, και να τη συμπληρώσουν με τη θέσπιση, ομοφώνως, τής χρηματοδότησή τους και απο το δημόσιο προυπολογισμό.Αν και σχολίασαν διεξοδικώς τόσο τον προσχηματικό έλεγχο που διενεργείται για τις δαπάνες τους που πληρώνει η Πολιτεία, όσο και την αδιαφάνεια με την οποία εισπράττονται πολλαπλάσια ποσά απο ιδιώτες, ούτε μια πρόταση δεν έκαναν για να θεσμοθετηθεί ένας επίσημος και διαυγής έλεγχος τών εσόδων και εξόδων τους.Η ανυπαρξία θεσμικών δεσμεύσεων για την οικονομική διαχείριση τών κομμάτων, τών μόνων συνταγματικών φορέων που αντιπροσωπεύουν το Λαό, έχει επιφέρει μια ομιχλώδη δυσσάρεστη κατάσταση, μειωτική για την αξιοπιστία τους, στην εκτίμηση τών πολιτών, που τη συνθέτουν, κυρίως, τα εξής :

  • Δεν έχουν αριθμό φορολογικού μητρώου, ούτε επίσημα βιβλία Εφορίας, αν και διαχειρίζονται, ετησίως, εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ
  • Διενεργούν εράνους, (οικονομικές εξορμήσεις), με κουπόνια αδιάτρητα απο την Εφορία, παραβαίνοντας το σχετικό Νόμο, εις βάρος τών δημοσίων εσόδων
  • Η Δικαιοσύνη δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει, έστω και εαν έχουν καταγγελθεί, τεκμηριωμένα, παραβάσεις τού Νόμου.
  • Δέχονται εισφορές μεγάλων ποσών απο ιδιώτες, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις και εξαρτήσεις είς βάρος τών συμφερόντων τού Λαού.
  • Καθιέρωσαν τη διαπλοκή και το πολιτικό χρήμα, ως παραδεδεγμένο τρόπο ζωής και σχηματοποίησαν κοινωνικά πρότυπα, επικίνδυνα για τούς νέους.

Tα κόμματα, δηλαδή, οι μόνοι εντεταλμένοι φορείς, απο τη Λαϊκή Κυριαρχία, να παράγουν και να επιβάλλουν το Νόμο σε όλους τούς τομείς τής δημόσιας ζωής, απέφυγαν να δεσμευθεί και η δική τους οικονομική διαχείριση με ένα Νόμο. Με προκλητικό τρόπο, οι βουλευτές περιφρόνησαν, στην τελευταία Αναθεώρηση, την ευαισθησία τού αντιπροσώπου που επιδιώκει να μην αμφισβητείται απο τον εντολέα του, και αντι να κατοχυρώσουν, συνταγματικά, τη διαφάνεια τής οικονομικής λειτουργίας τους, κατοχύρωσαν την οικονομική τους ενίσχυση με κρατική επιδότηση. Υπάρχει στενός δεσμός ανάμεσα στη Δημοκρατία και την ανάπτυξη ισχυρίζονται οι σοφοί τής οικονομίας. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να καταστεί διάφανη η οικονομική λειτουργία τών κομμάτων για να έχουμε ελπίδες να βελτιωθούν και τα οικονομικά τής Χώρας μας. Η απροθυμία τών πολιτικών να υπερβούν το μικροκομματικό τους συμφέρον, επιβάλλει τη δική μας υποχρέωση, να κατοχυρώσουμε την οικονομική διαφάνεια τών κομμάτων προτείνοντας, εδεικτικά, να θεσπισθούν, Διαχείριση εσόδων και εξόδων υπό μορφή οικονομικής μονάδος με Α.Φ.Μ, ελεγχόμενης σε βάθος, απο ειδικό πολιτειακό όργανο.

Καθορισμός τού ύψους τής ετήσιας επιχορήγησης σε σταθερό ποσοστό επί τού προυπολογισμού.

Εκπτωση απο το φορολογητέο εισόδημα τών ιδιωτικών εισφορών .

Διενέργεια οικονομικών εξορμήσεων μόνο με διάτρητα απο την Εφορία κουπόνια.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Προσθήκη νέου σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *